In Memoriam

Huub van Vreeswijk en Lorenzo van de Kraats

   
 

In memoriam Huub van Vreeswijk & Lorenzo van de Kraats


Vrijdag 18 juli kreeg ik het afschuwelijke bericht dat één van mijn leerlingen, Huub van Vreeswijk, één van de slachtoffers is van de crash van vlucht MH17 van Malaysian Airlines. In eerste instantie kon en wilde ik dit niet geloven.
Maar na een korte zoektocht op Internet kwam ik de bevestiging tegen... En toch dacht ik nog... dit kan niet waar zijn. De eerstvolgende training staat hij gewoon weer voor de deur. Zó onwerkelijk kwam dit bericht over.. afgelopen dinsdag stonden we nog te trainen.. Huub nog fanatiek op de beide stootzakken... Aan het eind van de training heb ik hem nog geholpen met zijn fiets omdat er spaken misten en zijn band leeg stond.
Een uur later kwam ik er achter dat zijn stiefbroer Lorenzo ook in het vliegtuig zat. Ze waren als nieuw samengesteld gezin op weg naar Indonesië voor een welverdiende vakantie. Ook de moeder van Huub en de vader van Lorenzo zijn omgekomen.
Huub is samen met zijn stiefbroer Lorenzo eind 2013 begonnen met Ving Tsun training bij mij in Zevenaar.
Lorenzo en Huub waren super leuke jongens om bij de training te hebben, fanatiek en jeugdig enthousiast. Lorenzo is een paar weken geleden gestopt omdat hij fitness leuker vond. Huub was ook een enthousiaste voetballer bij WSV in Apeldoorn, was net klaar met de Mavo en wilde verder met een sportopleiding in Arnhem.
Lorenzo is 18 jaar geworden. Huub is 17 jaar geworden. Zó jong... in de bloei van hun leven. Hun hele toekomst lag nog open.
Huub en Lorenzo zullen door ons herdacht worden.

Han Brens
Leraar Ving Tsun Kung Fu


 
  www.vingtsunkungfu.info